Today’s my side dish of supper is fried canned mackerel with veggies.【人世旅のあれこれ】

Hello,everyone.

How are you?  

Today’s my side dish of supper is fried canned mackerel with veggies.

Ingredients

A can of mackerel 90 g

A pack of bean sprouts 200 g

Hakusai 100 g

cabbage 50 g

Onion 50 g

Seasonings

Bonito juice stock tbs 1

Cooking sake tbs 1

Salt and pepper properly

Salad oil tbs 1

How to cook it ?

1.Heat a pan,then add salad oil tbs 1.

2.Add veggies in the pan and fry them for about 5 minutes.

3.Add canned mackerel and fry it with veggies in the pan

for about 5 minutes.

4.Add seasonings in the pan,then mix canned mackerel

and veggies .

5. Fry them in the pan for about 5 minutes.

Today’s my cooking has been done.

Main dish is a bowl of boiled rice with Kimchi.

It’s time to enjoy them.

Bon appetit !!

Itadakimasu !!

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【衝撃!オオタニ劇場】今季2度目の4番・DH 果たして結果は?【人世旅のあれこれ】 

【衝撃!オオタニ劇場】今季2度目の4番・DH 果たして結果は?【人世旅のあれこれ】 

エンゼルスのオオタニは11(日本時間12)の本拠地ツインズ戦に

4番・DH」でスタメン出場し、3試合連続安打を記録した。

5回の好機で鮮やかなレフト前ヒットを打ち、4打数1安打。

貴重な追加点につなげた。

しかしチームは4-2で迎えた9回に4-5とされ逆転負け。

3連勝はならなかった。

オオタニは2死で得点圏にランナーを置いたシーンでは、

今季7打数7安打の打率10割と衝撃的な勝負強さを見せている。

オオタニは422日(同23日)のジャイアンツ戦以来、今季2度目の「4番・DH」でスタメン出場。

1点を追う初回2死一塁の場面では相手先発右腕リンのツーシームを打ったがバットが折れ、一ゴロに終わりスリーアウト。

エンゼルスは3回にコザートの内野ゴロの間に同点に追いつき、

アップトンの4試合連続本塁打となる2ランで勝ち越し。

その直後、オオタニに2死走者なしで打順が回ってきたが左飛に終わった。

エンゼルスは5回、先頭マルドナードのヒット、アップトンの四球で2死一、二塁

とチャンスを作る。

追加点が欲しい場面でオオタニが打席へ。

1ボールからの2球目、外角低めストライクゾーンの

ギリギリにコントロールされた91マイル(146キロ)

鮮やかにレフト前に運ぶ技ありのヒット。

マルドナードは本塁まで帰れなかったものの、

満塁へとチャンスを広げると、

続くシモンズは押し出し四球で

貴重な追加点を奪った。

 

オオタニは72死走者なしの場面では

左腕デュークの前にフルカウントから空振り三振。

エンゼルスは先発スカッグスが62失点と好投したが、

救援陣がリードを守りきれず。

4-2で迎えた9回に逆転を許し45で敗れた。

 

オオタニは前日に今季7度目のマルチ安打を記録しており、

これで3試合連続安打。

打率は少し下がって.348となったが、

DHでスタメン出場した試合は

4試合連続安打と好調を維持している。

今季、得点圏に走者を置いた場面は

17打数9安打の打率.5292本塁打、13打点。

2死で得点圏にランナーを置いた場面は

7打数7安打の打率10割と驚異的な勝負強さを見せている。

 

エンゼルスは3連勝はならなかったが、アストロズも敗れたため首位はキープ。

オオタニは13日(同14日)のツインズ戦で今季6度目の先発マウンドに上がるため、登板前日の12日(同13日)は出場しない。

A太 「2死で得点圏にランナーを置いた場面は

7打数7安打の打率10割」て、

アメリカの野球ファンが日本から神が来た!で騒ぐんもムリないなぁ!

B次 日本時間14日には先発するんやろ?

この間は6回まで無得点で抑えた。

今度は7回まで無得点で抑えると、

オオタニフィーバーが一段と盛り上がる。

八百万の神、アメリカまで出張して手助けしてくれんかいな?

Today’s my cooking is boiled bean sprouts and Japanese mustard spinach with Rayu(Japanese chili oil) I

Today’s my cooking is boiled bean sprouts and Japanese mustard spinach with Rayu(Japanese chili oil)

 

Ingredients

bean sprouts 1 Pack 200 g

Japanese mustard spinach 1 Pack 200 g

Salt, properly

Rayu(Japanese chili oil),properly

How to cook it?

1.Boil bean sprouts(Moyashi) and Japanese mustard

spinach(Komatuna)

2.Put them in the cold water, and drain dampness off.

3.Put (Moyashi),(Komatuna),salt and Rayu in a bawl, Then mix them.

Today’s my cooking is completion in the above.

This cooking is easy even for the lazy single man. Right?I

It’s time to eat.

Enjoy it !!

Bon appetit !!

Itadakimasu !!

 

How to cook thick blocks of deep fried bean curd topped with a sticky sauce and fried veggies

Hello,every one. How are you?

Today’s my supper is thick blocks of deep fried bean curd topped with a sticky sauce and fried veggies.

Ingredients

thick blocks of deep fried bean curd 2 sheets

sliced onion 50 g

carrot 20 g

Chinese cabbage 50 g

Shimeji(species of edible mushroom) 1 pack

salad oil tea spoon 1

bonito stock juice 100 ml

soy sauce tea spoon 1

Katakuriko(potato starch) tea spoon 1

water tea spoon 1

How to cook it?

1.Burn both sides of thick blocks of deep fried bean curd in a pan.

2.After burning the blocks,put them on a plate.

3.Fry onions,carrots,Chinese cabbages,and Shimeji with bonito stock and soy sauce for about 5 minutes.

4. Dissolve potato starch with water.(A)

5.Add (A) on the fried veggies in a pan.(B)

7.Put (B) on the thick blocks.

8.My cooking has been finished.

Enjoy it !!

Bon appetit !!

Itadakimasu !!

 

What is Dashi?

Hello,every one. How are you?

I will show you how to make Konbu Dashi.

What is Dashi?

From Wikipedia, the free encyclopedia

Dashi is a class of soup and cooking stock used in Japanese cuisine.

Dashi forms the base for miso soup, clear broth,noodle broth, and many kinds of simmering liquid.

It is easy to make Konbu Dashi.

1.put water 1000 cc and Konbu in a pan.

2.Boil them for about 10 minutes.

3.Stop the fire if Konbu(a sea tangle) is rising.

4.Use Dashi for miso soup, clear broth,noodle broth, and many kinds of simmering liquid.

Methods

The most common form of dashi is a simple broth or fish stock made by heating water containing kombu (edible kelp) and kezurikatsuo (shavings of katsuobushi – preserved, fermented skipjack tuna) to near-boiling, then straining the resultant liquid. The element of umami, considered one of the five basic tastes in Japan, is introduced into dashi from the use of katsuobushi and kombu. Katsuobushi is especially high in sodium inosinate and kombu is especially high in glutamic acids, both combined create a synergy of umami.

Homemade dashi, made from dried kombu and katsuobushi, is less popular today, even in Japan.

Granulated or liquid instant dashi replaced the homemade product in the second half of the 20th century. Compared to the taste of homemade dashi, instant dashi tends to have a stronger, less subtle flavor, due to the use of chemical flavor enhancers—glutamates and ribonucleotides.

How to make Konbu Dashi

https://youtu.be/3VQs4lOONu4

 

What do you eat when you feel hungry a bit ?

Hello,every one. How are you?

What do you eat when you feel hungry a bit ?

I usualy cook Instant Ramen or Udon noodle.

I feel hungry a bit. So I Udon noodle soup.

I have the miso soup left over at noon.

I use it, and cook a noodle soup.

It’s very easy cooking.

1.Boil water.

2.Put Udon noodle into boiling water in a pan for 3 minutes.

3.Boil the left overs of Miso Soup.

4.Put Udon noodle into boiling Miso Soup.

4.That’s all.

Enjoy it !

Bon Appetit !

Itadakimasu !

https://youtu.be/pNYpPQXW7aY